Porgy en Bess in 59 minuten

Door: Duo Thee
Datum: 5 april
Aanvangstijd: 18:30 uur
Toegangsprijs: 40 euro (inclusief maaltijd)

Porgy en Bess in 59 minuten

Deze voorstelling van Duo Thee is gebaseerd op het verhaal en de muziek van Porgy en Bess zoals dat in de opera van George Gershwin wordt verteld. In deze eigentijdse, korte bewerking zijn zowel de bekende liedjes, het liefdesverhaal en de helaas tijdloze thematiek rassendiscriminatie intact gebleven. Opvallend is dat door de eenvoudige theatrale middelen en theaterspel, en de kleine muzikale bezetting, binnen minimale tijd een krachtig beeld wordt geschetst. Een beeld van slavernij, vrijheid en onvermogen, zonder dat de voorstelling een zwaarte krijgt. Mede doordat de highlights uit de opera in wat lichtere arrangementen zijn neergezet en zich laten combineren met spirituals en rap.
Bloed, zweet en tranen zijn voor het publiek dichtbij, maar regelmatig kan er ook gelachen worden. Door de benadering van Duo Thee wordt dit verhaal op een luchtige manier actueel.

Duo Thee
Duo Thee is een samenwerking van muzikanten en theatermakers Cornelie Wannee en Anna Maria Roos. Zij delen hun passie voor het samenbrengen van verschillende kunstdisciplines tot betekenisvolle voorstellingen. De muziek wordt teruggebracht tot de kern met eigen bewerkingen en instrumentatie.

Met theaterspel en sfeerbeelden brengen zij het verhaal achter de muziek dichtbij de mensen. Daarbij gaan zij uit van het principe “minder is meer”. Dit komt ook duidelijk naar voren in hun keuze van attributen. De teksten laten ze ontstaan vanuit het samenspel en de betekenis die ze voor ogen hebben. Hun voorliefde gaat uit naar verhalen die impliciet verbonden zijn met de actualiteit. Met lichte toon worden ‘’zware’’ thema’s zoals onderdrukking en ongelijkheid verbeeld.

Meer informatie over de voorstelling en Duo Thee vind u op de website http://porgyenbessin59minuten.nl/.