Franse Chansons

Door: Nico Knapper en Christophe Chaplet
Datum: 5 september 2014
Aanvangstijd: 18:30 uur
Toegangsprijs: 35 euro (inclusief maaltijd)

Nico Knapper (1934) begon zijn carrière als chansonnier in het Parijs van de jaren vijftig en zestig, naast grootheden als Jacques Brel, Barbara, Jean Ferrat, Georges Moustaki, Guy Béart, Gilbert Becaud. Hij trad met ze op en was persoonlijke bevriend met ze.

Nu zingt hij in Souvenirs, souvenirs hun nummers en haalt herinneringen op. Hij zal vertellen over díe avond met Brel in l’Echelle de Jacob, over hoe hij met Barbara in l’Ecluse en le Tire Bouchon op Montmartre stond en met Jean Ferrat in de Rôtisserie de l’Abbaye, tussen de tafeltjes.

Ook in eigen land beleefde Nico de nodige avonturen. Zo werkte hij als beginnend artiest samen met Toon Hermans en Wim Sonneveld. En als succesvol TV-regisseur ontdekte hij Lenny Kuhr, Liesbeth List, Rudy Carrell, Jasperina de Jong, Gerard Cox, Ramses Shaffy en Herman van Veen en stond hij aan de wieg van de TV-shows van Rudy Carrell in Duitsland.

Nico Knapper neemt u mee op een muzikale reis vol internationale avonturen en spannende artistieke samenwerkingen met roemruchte collega’s. Er zijn ook enkele liedjes in het Nederlands opgenomen. Al deze namen en herinneringen aan artiesten vormen de basis voor zijn programma!