De Weg

Door: Ekaterina Levental
Datum: 3 november 2017
Aanvangstijd: 18:30 uur (aperitief vanaf 17.30)
Toegangsprijs: 40 euro (inclusief maaltijd)

De Weg

Als alles bijna helemaal tot stilstand is gekomen, op het punt staat uit elkaar te vallen, dan komt de hoop in beweging, op zoek naar ademruimte.

“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

“Ik ben zó niets op deze aarde…”

In deze persoonlijke voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
In een sober decor, met een landkaart en een koffer, vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

Prachtige muziek illustreert in dit vertelconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst.
De Weg is bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is.

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam”.

Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental
Regie en vormgeving: Chris Koolmees