De Papegaaienjas

Door: Marloes van den Heuvel en Jan Elbertse
Datum: 22 december 2017
Aanvangstijd: 18:30 uur (aperitief vanaf 17.30)
Toegangsprijs: 40 euro (inclusief maaltijd)

De Papegaaienjas

“Komen we hier om te kijken of om te spelen?”
Zo begint De Papegaaienjas waarin Archibald en Carola hun vergeetachtigheid inzetten om de dag op een vrolijke en enthousiaste wijze naar de hand te zetten.
Een intiem poëtisch blijspel waarbij het soms lijkt of ze het niet helemaal op een rijtje hebben.
Het is maar hoe je het bekijkt. Alles is nieuw wanneer je geen geheugen meer hebt.
Zijn ze de weg kwijt? Of staan ze als een jong kind onbevangen in het leven en kunnen ze nieuwe of andere betekenissen geven aan de dingen om hen heen?
Een ding weten Archibald en Carola zeker, ze zijn elkaar op een mooie dag ergens tegengekomen op een groot plein.
Zij was haar duim kwijt en hij wist niet meer wie hij was. Samen gaan ze verder.

Waar het hoofd niet regeert is de fantasie troef!

CREDITS:
– Tekst Ad de Bont
– Spel Marloes van den Heuvel en Jan Elbertse
– Regie, kostuums, toneelbeeld: Marloes van den Heuvel en Jan Elbertse

Marloes van den Heuvel
Na haar opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst (J.L. Pisuisseprijs 1981) is Marloes van den Heuvel is te zien geweest in vele toneelstukken, jeugdtheaterproducties en musicals. De laatste jaren speelde zij in grote rollen in “Ciske de Rat”, “Je Anne”, “Ik Driss”, “Sister-act” en “Moeder ik wil bij de Revue”. Ook was zij te zien in de films “Silkroad”, “Ron Goossens Low Budget Stuntman”, “De groeten van Mike”, “Spijt” en “Pijnstillers” en tv series als “Flodder” en “Vrouwenvleugel”. Voor de korte film “Mijn stuk Geluk” in het 48 hours project te Utrecht 2016 ontving zij samen met Hetty Heijting de prijs voor beste actrice. Daarnaast geeft Marloes haar stem aan vele karakters in tekenfilms en tv series. (o.a. Madame Le Haut in “Ballerina”, Heks Hakblok in “De hopeloze Heks”, Wanda in “Fairly Odd Parents”, Carabella in “Mickey Mouse Clubhouse” en “Mevrouw Aardappelhoofd” in Toy Story)

Jan Elbertse
Jan Elbertse speelde in vele musicals als “DOE MAAR” (John Kraaikamp Musical Award), Hij Gelooft in Mij, Sonneveld, TOON, Onder de Groene Hemel. Daarbij was hij ook nog Dick Bruna in de eerste NIJNTJE-musical.

Hij heeft na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst (J.L. Pisuisseprijs) in zijn loopbaan vele hoeken en gaten van de lichte kunst verkend. Van jeugdtheater (o.a. De Brandweermanen”) t/m het afgelopen seizoen een voordracht en liedjes programma “Nooit te oud…”met Marjan Berk en Jelke Smit.
Op tv heeft hij gastrollen gespeeld o.a. in “Klem”, “De zaak Menten”, “Zeneith, “Van God los” en “Bankiers in verzet”.

Als nasynchronisator is zijn stem bij de jeugd bekend van Buzz Lightyear (Toy Story) tot ontelbare andere rollen