Arcadië Trio

Door: Arcadië Trio
Datum: 10 mei
Aanvangstijd: 18:30 uur
Toegangsprijs: 40 euro (inclusief maaltijd)

Beethoven  (1770-1827), uit Trio in Es-groot opus 38 (1802):

  • Adagio – Allegro con brio
  • Adagio cantabile
  • Andante con moto alla Marcia – Presto

Brahms (1833-1897), Trio in a-klein opus 114:

  • Allegro
  • Adagio
  • Andantino grazioso
  • Allegro
(c) Jan Hordijk

Biografie Arcadië Trio

Het Arcadië Trio, opgericht in 2009, bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. Het Arcadië Trio heeft live opgetreden op zowel Radio 4 als Radio 1.

Steven Geraads studeerde klarinet aan het Utrechts Conservatorium bij Celeste Zewald en Hein Wiedijk. Hij zette zijn klarinetstudie voort bij Vicent Alberola in Madrid. Tijdens zijn studie maakte hij onder andere deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het J.Pz. Sweelinck Orkest te Amsterdam. Steven volgde masterclasses bij onder meer Karl Leister, Wenzel Fuchs, Miguel Espejo en Arno Piters. De afgelopen jaren remplaçeerde Steven regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, onder leiding van dirigenten als Mariss Jansons, Daniele Gatti en Eliahu Inbal. Hij is erg actief in de kamermuziek en maakt naast het Arcadië Trio tevens deel uit van Trio Trajectum en vormt een duo met pianiste Henriëtte Wirth.

De Franse cellist Timothée Busch behaalde in 2009 zijn Master of Music, behorende tot de klas van Timora Rosler en Ran Varon op het Utrechts Conservatorium. Afgelopen jaren gaf hij concerten in onder anderen Frankrijk, Duitsland, België en Nederland met onder andere het Arcadië trio, het Rietveld kwartet, het Duo Ponticello en het Busan Ensemble. Met enige regelmaat remplaceert Timotheé in het Gelders Orkest en bij het Nederlands Begeleidings Orkest. Ook is hij lid van het Ciconia Consort. Verder nam hij deel aan festivals in Zweden en Duitsland en volgde hij masterclasses bij onder andere Rafael Wallfish, Torleif Thedéen, Daniel Müller-Schott, Gustav Rivinius en Leonid Gorokhov.

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Henriëtte is zij organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17e-eeuwse muziek en klavecinist van het oude muziek ensemble La Favorita. Hiernaast speelt zij barokharp en diens voorloper, gotische harp. Sinds 2007 is Henriëtte met veel plezier als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht.